21 Şubat 2015 Cumartesi

Google Hangout ile Uzaktan Eğitim

Okul projeleri, eğitim amaçlı geziler, sağlık problemleri gibi nedenlerle bazen öğrencilerimizin derse katılamadıklarını, o günkü dersleri hatta bazen o haftaki dersleri kaçırdıklarını görüyoruz. Öğrencilerin mağdur olmamaları için onlarla nasıl ortak bir vakit bulup ders yapabilirim fikrinden hareketle Google Hangout uygulamasını kullanarak ders işlemeye karar verdim. Dijital Bahar etkinliğinde de Google Hangout uygulamasını İngilizce derslerinde nasıl kullandığımı tanıttım, uygulamanın avantajlarından ve güçlüklerinden bahsettim.

Öncelikle Google Hangout diyalogları biraraya getirmenin, zaman-mekan sınırı olmadan iletişim kurmanın, öğrenmenin en güzel yollarından bir tanesi. Google Hangout’a ulaşmak da oldukça kolay. Gmail hesabınızla, Google+ üzerinden, IOS ya da Android cihazlarınızda uygulamayı indirerek veya Chrome mağazasında Hangout uzantısını ekleyerek Google Hangout’u kullanabiliyorsunuz. Size gönderilen daveti kabul ederek ister yolda ister evde Google Hangout ile yapılan video görüşmesine dahil olabiliyorsunuz. Öğrencilerinizle bilgisayar ekranınızı paylaşıp, ortak bir belge üzerine konuşup çalışabiliyorsunuz.

Google Hangout’u Gmail hesabınızdan ilk defa kullanacak iseniz, hesabınızda oturum açtıktan sonra Sohbet listenizin üstündeki profil resminize tıklayıp Hangout’u dene demeniz gerekiyor. Hangouts listesinden kişi seçebilir ya da Arama düğmesine basarak bir e-mail adresi girip o kişiyi Google Hangout’a çağırabilirsiniz. Grup Hangout’u için birden fazla kişinin adını işaretleyip video simgesine tıklayabilirsiniz.

Google Hangout’un Avantajları:
  • Okulda olmasanız da ders yapabilmek için daha fazla zaman yaratmış oluyorsunuz.
  • Daha esnek çalışma koşulları, daha iyi iletişim ve işbirliği kapıları açılıyor.
  • Öğrenciler daha motive, aktif oluyor. Daha fazla otonomi kazanıyorlar ve bol bol pratik yapma imkanı bulup konuyu daha iyi anlıyor ve sınavlarda daha yüksek notlar alıyorlar. En çekingen öğrenciler bile daha aktif katılım gösteriyorlar ve farklılaştırılmış öğrenme için de video görüşmenizi tasarlayabiliyorsunuz.
  • Endişe, kaygı problemleri azalıyor. Başka okullarla da işbirliği halinde bu şekilde projeler geliştirilebiliyor.
Güçlükleri:
  • Internet problemi varsa iletişim kurulamıyor ve geleneksel yöntemler devreye giriyor.
  • Google Hangout’u önceden öğrencilere tanıtmak, kullanımını göstermek ve çekimserliklerini kırmak gerekiyor.
  • Teknik problemler (çözünürlük, ses, vb.) varsa işiniz daha da zorlaşıyor.

Ancak tüm bu olasılıklara rağmen denemeye değer. Burada Dijital Bahar etkinliğinde gerçekleştirdiğim sunumu ve öğrenci görüşlerini bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder